<
НОВИНИ ДНЯ: Прикриття неба України з Польщі: польський політик зробив суперечливу заяву про ППО  Байден заявив, що він зупинив Путіна  Мобілізація: у представників ТЦК з’явився новий обов’язковий документ – хто не може вручати повістки  Спеку розбавлять дощі: прогноз погоди на понеділок, 8 липня  Що зміниться для військовозобов'язаних від 17 липня – відповідь Міноборони  Росіяни відзвітували про удар по системі Patriot. Повітряні сили кажуть, що то були макети  Насувається спека. Синоптик дала прогноз в Україні на 7 липнявсі новини дня
Політика
Україна
18.12.2021 724

Конфлікт в Україні триватиме, поки Путіна не винесуть з Кремля – австрійський політолог

Розпочатий Кремлем російсько-український збройний конфлікт триватиме, як мінімум, до того часу, "поки Путін не залишить Кремль ногами вперед".

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив австрійський незалежний політолог Мартін Малек.

"Наші політики, звичайно, скажуть, що треба вести переговори – у всяких форматах, можна ще різні контактні групи створити тощо. Створили, і що? Сім років усе стоїть на одному й тому ж місці. Треба називати речі своїми іменами. Цей конфлікт триватиме, як мінімум (підкреслюю, як мінімум), до того часу, поки Путін не залишить Кремль ногами вперед", - заявив Малек, коментуючи російсько-український конфлікт.

На його переконання, лише після Путіна "може з’явитися, але це не точно, якась перспектива знаходження мирного врегулювання". "Але до цього часу – ні. Я довго вивчав усі ці пострадянські конфлікти, їздив туди – і на основі мого досвіду можу сказати, що це - на багато років", - додав він.

Австрійський експерт наголосив, що розпочаті у 2014 році дії Росії щодо України не можна назвати інакше, як військова інтервенція. "Це – військова інтервенція. А що ж іще це? Якщо одна країна відправляє війська на територію іншої країни без згоди цієї другої країни. Як можна інакше це назвати?", - заявив він.

Водночас, Малек вказав на те, що багато людей в Австрії, на жаль, не розуміють цього факту, або ж "робить вигляд, що не розуміє".

"Хоча все ж очевидно. Ну що може бути простішим? Хіба не можна сказати, що справді Путін напав на Україну, "прикарманив" собі частину її території. При цьому, все це досі продовжується. Але натомість, наприклад, читаю днями на сайті австрійської телерадіокомпанії ORF – ось Росія зараз стягує війська до кордону з Україною, і є небезпека, що вона може послати їх в Україну. Читаєш таке і думаєш: а хіба в Австрії досі не розуміють, що він це вже зробив 7 років тому?", - заявив він.

За словами політолога, багатьом в Австрії простіше думати про "громадянську війну" в Україні, адже тоді " не треба говорити про дуже великий зовнішній фактор у особі Путіна": "Мовляв, чого нам сваритися з Путіним – це все одно нічого не дасть, він своєї думки не змінить, а тому краще давайте забудемо про це і зароблятимемо гроші".

Оценка материала:

5.00 / 1
Конфлікт в Україні триватиме, поки Путіна не винесуть з Кремля – австрійський політолог 5.00 5 1
Політика / Україна
18.12.2021 724
Еще материалы раздела «Україна»