<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
20.12.2021 6903

Не було такого 20 років. В Антарктиді випав рекордний рівень снігу

На острові Галіндез, де розташована українська станція "Академік Вернадський", випав рекордний рівень снігу. Такої висоти полярники не фіксували вже 20 років.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Національний антарктичний науковий центр.

"До свята Миколая наші полярники отримали незвичний подарунок. Метеорологи зафіксували, що рівень снігу біля станції "Академік Вернадський" становить аж… 2,75 м: це найбільше значення за останні 20 років", - повідомили в центрі.

Попередній рекорд, як зазначили в антарктичному центрі, було встановлено у 2016 році. Тоді рівень снігу становив 2,65 метра, що на 10 сантиметрів менше, ніж цьогоріч.

"На нашому острові й тепер сніжить. І це при тому, що в Антарктиді зараз літо. Полярники героїчно відкопуються зі снігу вже багато днів поспіль, пінгвіни і пінгвінятка не постраждали", - додали в центрі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Не було такого 20 років. В Антарктиді випав рекордний рівень снігу 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
20.12.2021 6903
Еще материалы раздела «Суспільство»