<
НОВИНИ ДНЯ: Спека до +37. Синоптик дала прогроз погоди в Україні на 2 липня  Липень в Україні розпочнеться зі спеки до +37: прогноз від синоптикині  Під Києвом з'явиться Національне військове меморіальне кладовище  Спека посилиться: синоптик розповіла про погоду на початку липня  Співпраця із Rheinmetall: в Україні відновлюють перші німецькі машини, пошкоджені у боях  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвокатавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
20.12.2021 689

ПЦУ може перейти на святкування Різдва 25 грудня в найближчі десять років, - Епіфаній

Українці протягом наступних десяти років можуть перейти на святкування Різдва 25 грудня. Митрополит Київський і всієї України Епіфаній підтримує святкування за юліанським календарем.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Радіо Свобода".

Митрополит Київський і всієї України підкреслив, що особисто підтримує перехід святкування Різдва за юліанським календарем, однак процес має відбутися поступово. Він зазначив, що українців вже намагаються ділити і за мовою, і за релігією.

До того ж глава ПЦУ переконаний, що храми 25 будуть порожні, а 7 будуть повними.

"Це найбільше пов'язано з традиціями всередині. Ми вже говорили і аналізували. Хоча цього року я спостерігаю, що немає такої активної хвилі обговорення святкування Різдва Христового. У минулі два роки, чи було це штучно створено, я пам'ятаю, що в позаминулому році запустили мої цитати про те, що я не проти, А я дійсно не проти переходу. Але щоб це сталося правильно. Треба мудро діяти", - резюмував Єпіфаній.

Оценка материала:

5.00 / 1
ПЦУ може перейти на святкування Різдва 25 грудня в найближчі десять років, - Епіфаній 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
20.12.2021 689
Еще материалы раздела «Суспільство»