<
НОВИНИ ДНЯ: Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Переговори з Росією можливі: Кулеба назвав дві головні умови  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  Паска, панетоне, коломба: головні відмінності великодньої випічки  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацює  Рецепт легендарної паски від Дарії Цвєк: це щось неперевершеневсі новини дня
Політика
Україна
23.12.2021 663

Депутати Львівської облради запропонували перейменувати Росію в Московію

Депутати Львівської обласної ради запропонували перейменувати Росію. Звернення направлено президенту України Володимиру Зеленському та Верховній раді.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на рішення Львівської облради від 21 грудня.

"Ми, депутати Львівської обласної ради звертаємося до президента України та Верховної ради з вимогою відновити історичну справедливість і надалі використовувати назву Московія замість Росія і Російська Федерація", - йдеться у зверненні.

Зазначається, що нову назву Росії пропонується використовувати як на державному та офіційному, так і громадському рівнях і в українських ЗМІ. Щодо громадян РФ депутати облради запропонували називати "московитами".

Зазначимо, 17 грудня з аналогічним зверненням до президента України та Верховної ради виступили депутати Рівненської облради.

Оценка материала:

5.00 / 1
Депутати Львівської облради запропонували перейменувати Росію в Московію 5.00 5 1
Політика / Україна
23.12.2021 663
Еще материалы раздела «Україна»