<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Політика
Україна
23.12.2021 470

Міноборони про заяву Шойгу: готується провокація на Донбасі за сценарієм Кремля

Міністерство оборони України відреагувало на заяву міністра оборони Росії Сергія Шойгу, який звинуватив США в нібито підготовці провокації на Донбасі з використанням хімікатів. Українська сторона вважає, що до цих слів потрібно поставитися як до підготовки конкретної провокації, сценарій якої вже розроблений в Кремлі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Міністерства оборони.

Зокрема, Центр оперативного інформування назвав заяву Шойгу навмисною дезінформацією.

"В Україні немає приватних військових компаній, у тому числі іноземних. Крім тих, які на тимчасово окупованих територіях України використовує Російська Федерація. Також не відповідає дійсності й інше твердження про нібито "доставку резервів невстановленого хімічного компонента для здійснення провокацій в містах Авдіївка та Лиман", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що в 2018 році російська сторона вже розганяла фейки про "сині бочки з нібито отруйною речовиною в Красногорівці".

"Разом з тим, оскільки остання дезінформація озвучена на вищому військово-політичному рівні, до неї слід поставитися з усією серйозністю. Як для підготовки конкретної провокації, сценарій якої вже розроблений в Кремлі", - зазначили в Центрі оперативного інформування.

Нагадаємо, напередодні Шойгу заявив, що американські приватні військові компанії нібито готують провокацію на Донбасі і вже доставили хімікати в Авдіївку і Лиман.

Держдеп США вже закликав Росію припинити провокаційну риторику щодо України.

Оценка материала:

5.00 / 1
Міноборони про заяву Шойгу: готується провокація на Донбасі за сценарієм Кремля 5.00 5 1
Політика / Україна
23.12.2021 470
Еще материалы раздела «Україна»