<
НОВИНИ ДНЯ: Новий закон про мобілізацію: головні зміни від 18 травня – до чого готуватися  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощівсі новини дня
Політика
Україна
24.12.2021 463

Кабмін готує підтримку виробникам продуктів

Уряд готує механізми підтримки виробників соціальних продуктів через зростання цін на енергоносії, продукти харчування.

Про це у п'ятницю, 24 грудня, розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Ми розуміємо проблематику у зв'язку з тим, що ціни на газ аномально продовжують зростати. Уряд за дорученням президента України Володимира Зеленського розробляють механізми підтримки українських хлібопекарів і українських виробників соціальних продуктів харчування. Відповідно, найближчими днями у зв'язку з цим уряд вийде з відповідними пропозиціями", - повідомив він.

Також уряд проводить консультації з бізнесом, "щоб зрозуміти потреби та рівень такої підтримки, якою вона має бути".

Крім того, влада опрацьовує питання захисту споживачів в умовах очікуваного зростання цін на соціальні продукти, зокрема, можуть з'явитися прямі дотації виробників.

"В умовах світової кризи, звичайно ж, виробники розглядають питання підвищення цін. У даному випадку ми також працюємо з ними для того, щоб захистити не тільки виробників, а й - ключове питання - це й українських споживачів. Тобто розглядатимемо можливість запровадження відповідних націнок на соціальні продукти харчування, зокрема соціальний хліб, розглядатимемо можливість прямих дотацій або спеціальних цін для виробників соціальних продуктів, соціального хліба", - сказав Шмигаль.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кабмін готує підтримку виробникам продуктів 5.00 5 1
Політика / Україна
24.12.2021 463
Еще материалы раздела «Україна»