<
НОВИНИ ДНЯ: Парад в Москві 9 травня: політолог розібрав поведінку Путіна  Росіяни посилюють відлов інформаторів ЗСУ в Криму, але це не дасть результату, - ЦНС  Перед вихідними в Україні стане трохи тепліше: прогноз на 10 травня  Де будуть заморозки і чи чекати швидкого повернення тепла в Україну: синоптикиня дала прогноз  Відмова від повістки та неявка до ТЦК. Рада підняла штрафи для ухилянтів: головне  Особливого тепла не варто чекати: синоптик розповіла, що буде з погодою в Україні  В Україні 10 травня переважно без опадів, уночі ймовірні заморозкивсі новини дня
Бізнес
Економіка
26.12.2021 2462

Роботодавців штрафуватимуть за вказівку статі у вакансіях

В Україні з 8 січня роботодавці будуть оштрафовані за статтею 24 Закону про рекламу, якщо в описі вакансії зазначено бажану стать людини – "тільки чоловіка/жінки".

Про це йдеться у відповідних змінах до Закону України.

Зазначається, що заборона на вказівку віку кандидатів, пропозиція роботи лише певної статі (крім специфічної роботи, яка може виконуватись виключно особами певної статі) діє з 1996 року, проте з 2022 року за це почнуть штрафувати у десятикратному розмірі мінімальної зарплати на момент штрафу.

Оскільки мінімальна зарплата зараз становить 6500, роботодавці повинні будуть заплатити 65 тисяч грн штрафу за порушення. Якщо мінімальна заробітна плата зросте, то зростуть і штрафи.

Держпраця складатиме розпорядчий документ про штраф на підставі акта перевірки - за результатами розгляду справи, дослідження матеріалів та наявності підстав для штрафу.

Роботодавець має сплатити штраф до держбюджету за місцем державної реєстрації юридичної особи або ФОП протягом 15 днів від отримання розпорядчого документа Держпраці.

Оценка материала:

5.00 / 1
Роботодавців штрафуватимуть за вказівку статі у вакансіях 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
26.12.2021 2462
Еще материалы раздела «Економіка»