НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Життя та Стиль
Особисті фінанси
31.12.2021 509

В останній день року очікуються дощі зі снігом

Цьогоріч 31 грудня по всій Україні за вікнами стоятиме негода та пройдуть дощі зі снігом, тому довгі прогулянки чи візит на різдвяні базари краще відкласти на початок 2022 року.

Про це повідомляє Sinoptik.ua.

Так, на заході в останній день 2021 року встановиться похмура погода з опадами. На Закарпатті, де стовпчики термометрів покажуть температуру близько 0°, пройде дощ із мокрим снігом. У решті західних регіонів дощі будуть невеликі (уночі є ймовірність дощу зі снігом). На вулиці буде незатишно, вогко та сиро (близько 2-4°).

Південні області зустрічають новий рік помірно морозною погодою (до -7° вночі та близько 0° вдень). Уночі, за даними синоптиків, істотних опадів не очікується, а от удень можливий дощ зі снігом. На сході також встановиться слабка морозна погода (до -10° вночі та до 5-6° вдень). У першій половині дня в Донецькій, Луганській, Харківській та Запорізькій областях пройде невеликий сніг.

На півночі України та в Києві буде помірно морозно — удень до -2...-4°, уночі стовпчики термометра можуть опуститися до -8...-9 °С. Погода буде похмурою, з мокрим снігом. У центральних регіонах удень 31 грудня очікується близько 0°, часом — дощ зі снігом. Уночі похолодає до -3...-6°, зате обійдеться без опадів.

На карпатські курорти 31 грудня прийде слабкий мороз (до -2°) та дрібний сніг із дощем. Погода на Драгобраті, у Славському та на Буковелі стоїть похмура, але комфортна для активного відпочинку. На високогір’ї Львівщини та на сході Закарпатської області 31 грудня діє третій рівень сніголавинної небезпеки — на більшості крутих схилів сніг закріплений дуже слабко.

Новий рік розпочнеться із плюсової температури майже у всіх регіонах України. На півдні, заході та в центрі 1 січня температура зросте до 4-7°, але дощ може затягнутися на весь день. На півночі та сході термометри покажуть близько 0° — за даними Sinoptik.ua, погода буде вологою, з пронизливим вітром до 12 м/с і мокрим снігом.

Як повідомили Укрінформу в Українському гідрометцентрі, 2 січня вночі у більшості областей, вдень у східній частині — невеликий мокрий сніг та дощ; на решті території без істотних опадів; температура вночі 0-5° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла, у західних областях місцями до 5° тепла. Вітер південно-західний з переходом на північно-західний, 7-12 м/с, вдень у більшості областей, крім західних, місцями пориви 15-20 м/с. На дорогах країни місцями ожеледиця.

У Києві 2 січня вночі невеликий мокрий сніг, вдень без істотних опадів; температура вночі 0-5° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер південно-західний з переходом на північно-західний, 7-12 м/с, місцями пориви 15-20 м/с.

3-4 січня у західних областях опади переважно у вигляді дощу, температура вночі 0-5° тепла, вдень 3-8° тепла; у східних областях переважно сніг, температура 3 січня вночі 6-11° морозу, вдень 1-6° морозу, 4 січня вночі 1-6° морозу, вдень близько 0°; на решті території невеликий, місцями помірний сніг та дощ; температура вночі 3 січня 1-7° морозу, 4 січня близько 0°, вдень 0-5° тепла, на півдні країни — до 9° тепла.

У столиці 3 січня — помірний мокрий сніг, вдень з дощем; 4 січня вночі без істотних опадів, вдень невеликий дощ та мокрий сніг. Температура вночі 3 січня 1-6° морозу, 4 січня близько 0°; вдень 0-5° тепла.

Оценка материала:

5.00 / 1
В останній день року очікуються дощі зі снігом 5.00 5 1
Життя та Стиль / Особисті фінанси
31.12.2021 509
Еще материалы раздела «Особисті фінанси»