<
НОВИНИ ДНЯ: "Є лише один спосіб змінити владу на території Росії": Яковенко пояснив, про що йдеться  НАТО звинуватила Росію в гібридних діях в Європі: жорстка заява Альянсу  Чотири основних фронти: генерал Маломуж назвав найгарячіші напрямки у травні  Смачна мокра паска до святкового столу: усі гості будуть запитувати рецепт  Напад РФ на НАТО: в ГУР оцінили, за скільки днів Кремль може захопити країни Балтії  Потенційне створення ПВК в Україні: нардеп пояснив важливий нюанс  Чи може війна в Україні закінчитися найближчим часом: у розвідці США оціниливсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.01.2022 2155

Курс Sinovac та бустер Pfizer виявилися неефективними проти "Омікрону", - вчені

Дводозова вакцина Sinovac та бустер від Pfizer виявилися менш ефективними проти нового штаму коронавірусу "Омікрон", ніж це очікувалося. Їх ефект аналогічний курсу мРНК-вакцини.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Дослідження проводили вчені з Єльського університету, Міністерства охорони здоров'я Домініканської Республіки та інших установ.

Згідно з їхніми даними, рівні антитіл, що були здобуті після проходження повного курсу Sinovac й щеплення бустером від Pfizer - були в 6,3 нижчі у порівнянні з попередніми штами коронавірусу й у 2,7 раза в порівнянні з "Дельтою".

Один із вчених Акіко Івасакі відзначив, що тим, хто проходить курс CoronaVac - доведеться робити ще дві додаткові бустерні дози, аби захистити себе від "Омікрону".

Минулого тижня в Гонконгу також проводили дослідження під час якого з’ясувалося, що навіть три дози вакцини Sinovac не викликали достатньої відповіді антитіл проти "Омікрону".

Оценка материала:

3.00 / 2
Курс Sinovac та бустер Pfizer виявилися неефективними проти "Омікрону", - вчені 3.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
01.01.2022 2155
Еще материалы раздела «Суспільство»