<
НОВИНИ ДНЯ: Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  Реновація житла: в Україні планують розв'язати проблему "хрущівок"  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у США  Дощі та зниження температури: якою буде погода в Україні наступного тижня  У Генштабі пояснили, кому необов'язково йти до ТЦК  Ветеран війни назвав головну проблему, яка стримує мобілізацію в Українівсі новини дня
Політика
Україна
01.01.2022 620

Українські військові наступного року пройдуть навчання у 13 країнах

Українські військові у 2022 році пройдуть навчання у 13 країнах світу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони України.

Міністр оборони Олексій Резніков підписав наказ, яким затвердив План кадрового забезпечення міжнародних програм навчання військовослужбовців та працівників Збройних сил України у військових навчальних закладах іноземних держав у 2022 році.

Згідно з документом, наступного року на навчання будуть направлені 167 військовослужбовців та працівників ЗСУ до 13 країн.

Відбір кандидатів, які відповідають вимогам, триватиме до 28 січня 2022 року.

Резніков наголосив, що подібні програми є важливим внеском міжнародних партнерів у професійний розвиток українських військових на всіх рівнях управління.

"Наш основний потенціал – це люди, які керують технікою, планують операції, аналізують ситуацію. І завдяки нашим міжнародним партнерам наші військові мають можливість підвищувати кваліфікацію у найкращих профільних вишах і тренувальних закладах за кордоном та впроваджувати євроатлантичні принципи вже в Україні", – заявив міністр.

За словами Резнікова, наступного року українські військові матимуть можливість пройти навчання у Великій Британії, США, Туреччині, Німеччині, Естонії, Італії, Латвії, Литві, Австрії, Польщі, Словенії, Румунії та Словаччині.

Як зауважив міністр, для створення цілісної системи підготовки та подальшого ефективного використання професійного персоналу Збройних сил України цього року розроблена та затверджена низка документів, які дозволять набути військовими фахівцями нових компетенцій.

Зокрема йдеться про Концепцію військової кадрової політики Міністерства оборони України на період до 2025 року.

Очікується, що реалізація цієї концепції дозволить створити комплексну, ефективну, економічно доцільну та обґрунтовану систему забезпечення військ (сил) професійно підготовленими, з високими морально-діловими якостями військовослужбовцями, здатними якісно вирішувати складні військово-професійні завдання в мирний та воєнний час.

Міністерство оборони закликає військових та працівників ЗСУ активно брати участь у відборі в межах Плану кадрового забезпечення міжнародних програм навчання.

З переліком вищих навчальних закладів та навчальних програм в них можна ознайомитися за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, у 2022 році в Україні відбудуться 10 міжнародних військових навчань. Крім того, українські військовослужбовці візьмуть участь у 16 навчаннях за кордоном.

Оценка материала:

5.00 / 1
Українські військові наступного року пройдуть навчання у 13 країнах 5.00 5 1
Політика / Україна
01.01.2022 620
Еще материалы раздела «Україна»