<
НОВИНИ ДНЯ: Новий закон про мобілізацію: для українців можуть змінитися правила перетину кордону  В Україну насуваються заморозки у Великодні дні  "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвих  Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позики  В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травня  У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаного  Навіщо Грузії закон про іноагентів і чому демонстранти проти: думка експертавсі новини дня
Бізнес
Економіка
01.01.2022 795

Уряд запровадив державне регулювання цін на батон і соняшникову олію

Кабінет Міністрів вніс батон та соняшникову олію до списку продуктів, подорожчання яких треба заздалегідь декларувати, а також заборонив встановлювати націнку на ці продукти більш ніж на 10%.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в постанові Кабміну №1432 від 30 грудня 2021 року, повідомляє Урядовий портал.

Кабінет Міністрів постановляє внести зміни до постанов №341 “Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, товари протиепідемічного призначення” від 22 квітня 2020 року та №1236 “Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” від 9 грудня 2020 року.

Зокрема, пропонується перелік товарів, що мають істотну соціальну значущість, затверджений постановою №341, доповнити позиціями «батон» та «олія соняшникова». Пункт 414 постанови №1236 доповнити вимогою про обмеження десятьма відсотками надбавки до оптово-відпускної ціни на хліб житньо-пшеничний та батон (з урахуванням рекламних, маркетингових, логістичних та інших послуг).

Оценка материала:

5.00 / 1
Уряд запровадив державне регулювання цін на батон і соняшникову олію 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
01.01.2022 795
Еще материалы раздела «Економіка»