<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Світ
01.01.2022 481

Байден попередив про всебічні санкції у разі ескалації - помічник Путіна

Президент США Джо Байден у телефонній розмові з російським лідером Володимиром Путіним попередив того щодо запровадження масштабних санкцій економічного, фінансового та політичного плану в разі подальшої ескалації ситуації навколо України.

Про це сказав помічник Путіна Юрій Ушаков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Звичайно, Україна дуже багато часу зайняла… І, звичайно, (Байден, - ред.) сказав, що США та західні союзники готують масштабні санкції: і економічного, і фінансового, і політичного плану, які будуть використані, якщо ситуація навколо України і надалі ескалюватиметься», — сказав Ушаков.

За його словами, Путін назвав подібні масштабні санкції "великою помилкою, яка, природно, могла б призвести до повного розриву відносин" і висловив сподівання, що "цього не буде".

Помічник російського президента також сказав, що «Байден чітко заявив про те, що США не мають наміру розміщувати в Україні ударне наступальне озброєння» і в ході розмови кілька разів наголосив, що «ядерну війну не можна розпочинати, також її не можна і виграти».

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Білий дім заявив, що президент Байден прийняв пропозицію кремлівського лідера поспілкуватися 30 грудня телефоном для обговорення низки тем, включно з очікуваними дипломатичними переговорами з РФ. Раніше цього тижня Державний департамент США підтвердив проведення впродовж 10-13 січня серії переговорів з російською стороною щодо ситуації навколо України. Зокрема, заплановані обговорення як у двосторонньому форматі в межах діалогу США-Росія зі стратегічної стабільності, так і в багатосторонньому – в Раді НАТО-Росія, а також у Постійній раді ОБСЄ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Байден попередив про всебічні санкції у разі ескалації - помічник Путіна 5.00 5 1
Політика / Світ
01.01.2022 481
Еще материалы раздела «Світ»