<
НОВИНИ ДНЯ: Наступ Росії на Харків: Путін зробив заяву  Маринади для шашлику: як швидко зробити м'ясо смачним та м'яким  Британська розвідка оцінила вплив перестановок у Кремлі на перебіг війни  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  "Піхота зробила все можливе": DeepState – про скандал зі 125-ю бригадою  Рецепт карі з курячим філе та болгарським перцем  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грозивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
02.01.2022 788

Українці повинні реєструвати SIM-карти за паспортом: закон набув чинності

Сьогодні набирають чинності зміни до закону про електронні комунікації. Українці повинні обов'язково реєструвати SIM-карти, "прив'язуючи" їх до паспортних даних.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на сайт парламенту.

Законопроект передбачає, що кінцевий користувач зобов'язаний здійснити ідентифікацію у постачальника електронних комунікаційних послуг у порядку, встановленому правилами надання та отримання електронних комунікаційних послуг.

Законопроект надає перехідний період до 1 січня 2025 року, під час якого абоненти, які користувалися послугами оператора, зможуть ідентифікувати себе. Після цього періоду постачальники електронних комунікаційних послуг призупиняють їх надання користувачам, які не підписали договір або не здійснили ідентифікацію.

Після двох місяців з моменту припинення, якщо користувач не уклав договір або не надав паспортні дані, комунікаційні послуги припиняють.

Оценка материала:

5.00 / 1
Українці повинні реєструвати SIM-карти за паспортом: закон набув чинності 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
02.01.2022 788
Еще материалы раздела «Суспільство»