НОВИНИ ДНЯ: В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє  У Повітряних силах розповіли, чому росіяни зменшили інтервали між атаками на Україну  Охорона Кримського мосту зменшилась, він втратив один периметр оборони – речник ВМС ЗСУ  Я б не недооцінював ворога, проте ми їх обіграли по всіх ключових напрямках – Малюквсі новини дня
Політика
Світ
03.01.2022 603

У Вашингтоні цьогоріч планується відкрити ресторан української кухні – Маркарова

У 2022 році у Вашингтоні планується відкриття ресторану української національної кухні.

Про це повідомила посол України в Сполучених Штатах Оксана Маркарова в інтерв’ю Радіо Свобода, передає Укрінформ.

«Після того, як нам вдалося досить швидко відкрити Український дім, і він дійсно став таким центром, зараз дуже активно працюємо над ідеєю відкриття українського ресторану, тому що у Вашингтоні, на жаль, досі немає українського ресторану», – зазначила дипломат.

За її словами, запит на українську кухню в американській столиці є. Крім того, додала посол, кухня – «дуже великий інструмент нашої культурної дипломатії».

«Наша кухня дуже смачна, ми бачимо на прийомах, які влаштовуємо регулярно у посольстві, в Українському домі, що і вареники, і голубці, і всі наші українські страви користуються великим попитом. Тому працюємо», – сказала Маркарова.

Як зазначається, найвідоміший український ресторан у США «Веселка» розташований у Нью-Йорку. Журнал Esquire включив цей заклад у список «100 ресторанів, які Америці не можна втратити».

Оценка материала:

5.00 / 1
У Вашингтоні цьогоріч планується відкрити ресторан української кухні – Маркарова 5.00 5 1
Політика / Світ
03.01.2022 603
Еще материалы раздела «Світ»