<
НОВИНИ ДНЯ: Удари ЗСУ по системах ППО можуть зробити Крим непридатним для армії РФ, - ISW  Наступ чи оборона: що українці думають про стратегію у війні з Росією  Більше сонця та до +33°C: прогноз погоди в Україні на тиждень із 17 червня  Ціни на оренду в Києві зростають. Скільки коштує зняти квартиру у столиці влітку  За угодою із США Україна отримає ескадрильї винищувачів: не тільки F-16 – Зеленський  Скількох українців потенційно можуть мобілізувати: в Раді назвали цифру  У неділю дощу не прогнозують лише на заході Українивсі новини дня
Політика
Європа
03.01.2022 798

У ФРН анонсували зустрічі нормандських радників

Цього тижня у різних форматах відбудуться окремі зустрічі політичних радників лідерів країн Нормандської четвірки.

Відповідні переговори у понеділок, 3 січня, анонсував на брифінгу у Берліні офіційний представник федерального уряду Штеффен Гебештрайт, повідомляє Укрінформ.

"Предбачено розмову між паном Плетнером (радник канцлера ФРН з питань зовнішньої політики та безпеки – ред.), його французьким колегою та російським візаві цього тижня. Незалежно від цих переговорів Плетнер та його французький колега зустрінуться також цього тижня з українським партнером", - сказав Гебештрайт, не назвавши конкретної дати зустрічі.

Гебештрайт також зазначив, що останніми тижнями новий уряд ФРН неодноразово підкреслював свою, а також Парижа, зацікавленість і готовність зустрітися в "нормандському форматі" на всіх рівнях, про що були проінформовані президенти України та Росії.

Офіційний представник наголосив, що у Берліні переконані, що конфлікт між Росією та Україною може бути вирішено виключно за допомогою політичних засобів, але не військових.

Оценка материала:

5.00 / 1
У ФРН анонсували зустрічі нормандських радників 5.00 5 1
Політика / Європа
03.01.2022 798
Еще материалы раздела «Європа»