<
НОВИНИ ДНЯ: Опади та до + 25°С: прогноз погоди по Київщині на 16 червня  Штурм Києва на початку війни: Путін ошелешив брехнею про плани Кремля  Рецепт паштету з курячого філе  Метеорологи б'ють на сполох через похолодання в Тихому океані: як Ла-Нінья змінить погоду влітку  Удари ЗСУ по системах ППО можуть зробити Крим непридатним для армії РФ, - ISW  Наступ чи оборона: що українці думають про стратегію у війні з Росією  Більше сонця та до +33°C: прогноз погоди в Україні на тиждень із 17 червнявсі новини дня
Політика
Україна
05.01.2022 916

Перед візитом до України Боррель консультувався з генсеком НАТО

Високий Представник ЄС Жозеп Боррель перед візитом до України провів телефонну розмову з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Сторони обмінялися інформацією щодо військового нарощування Росії поблизу кордонів України та обговорили вимоги щодо «гарантій безпеки», які РФ спрямувала до США й країн НАТО.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена сьогодні на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«4 січня Високий представник/Віце-президент Жозеп Боррель мав телефонну розмову з Генеральним секретарем НАТО Столтенбергом перед візитом Високого представника до України, щоб обговорити російське військове нарощування на кордонах з Україною та два проєкти угод про безпекові гарантії, що були спрямовані Росією до Сполучених Штатів та членів Атлантичного Альянсу… Вони також обговорили підготовку до Ради НАТО-Росія 12 січня. Високий представник підкреслив, що будь-які дискусії щодо безпеки у Європі мають будуватися на зміцненні зобов’язань та обов’язків ОБСЄ та ООН», - йдеться у документі.

Як зазначається, Жозеп Боррель підтвердив непохитну підтримку Євросоюзом суверенітету, незалежності й територіальної цілісності України, та наголосив на необхідності для Росії провести деескалацію напруги та повністю виконувати Мінські угоди. Він знову наголосив на тому, що будь-яка військова агресія проти України матиме серйозні наслідки та високу ціну.

Високий представник ЄС Боррель та Генеральний секретар НАТО Столтенберг погодилися підтримувати тісний контакт із обговорених питань.

Як повідомлялося, Жозеп Боррель свій перший закордонний візит у Новому році здійснює до України з 4 по 6 січня.

7 січня міністри закордонних справ країн НАТО проведуть позачергове засідання в форматі телеконференції для обговорення нарощування військ РФ поблизу кордонів України.

Оценка материала:

5.00 / 1
Перед візитом до України Боррель консультувався з генсеком НАТО 5.00 5 1
Політика / Україна
05.01.2022 916
Еще материалы раздела «Україна»