<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Світ
05.01.2022 650

США звузили кількість обговорюваних з Росією питань

Влада США не має наміру під час зустрічі з представниками Росії в Женеві обговорювати питання, що стосуються НАТО та Європи.

Про це сказав представник американського Держдепу Нед Прайс на брифінгу у вівторок, 4 січня.

"Що стосується нашої взаємодії з Росією в контексті діалогу зі стратегічної стабільності, ми не обговорюватимемо питання, що стосуються НАТО, питання, що стосуються винятково Європи", – сказав Прайс.

Він зазначив, що у планах США "говорити про відносно вузьке коло двосторонніх питань".

"Діалог щодо стратегічної стабільності буде вузько сфокусований на питаннях стратегічної стабільності", – наголосив Прайс.

Він запевнив, що США не збираються обговорювати питання щодо європейських союзників і партнерів без їхньої участі.

"Ми нічого не будемо робити або говорити про них без них", - заявив Прайс.

Як відомо, 9-10 січня в Женеві пройдуть консультації щодо гарантій безпеки між США та Росією, 12 січня відбудеться Рада НАТО-Росія у Брюсселі, а 13 січня розпочнуться дискусії по лінії ОБСЄ у Відні.

Оценка материала:

5.00 / 1
США звузили кількість обговорюваних з Росією питань 5.00 5 1
Політика / Світ
05.01.2022 650
Еще материалы раздела «Світ»