<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
06.01.2022 712

Кожен другий чоловік готовий вступити до тероборони

В Україні 49% чоловіків готові взяти участь в територіальній обороні. Водночас серед жінок таких лише 18%.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження «Обізнаність та готовність громадян до участі у територіальній обороні», проведеного Українським інститутом майбутнього спільно з New Image Marketing Group, передає Укрінформ.

За регіональною ознакою порівняно більшу готовність доєднатися до територіальної оборони демонструють жителі західних та центральних областей – відповідно 36% та 37%. Водночас жителі регіонів, які з безпекових причин більше потребують створення бригад по 3-5 тисяч у кожній області, зокрема Донецької та Луганської областей, набагато менше до цього готові – лише 21% особисто доєдналися б і 71% до цього не готові.

Згідно з опитуванням, більшість респондентів у межах всієї країни відповіли, що особисто не готові взяти участь в територіальній обороні. Готові це зробити лише 32%.

При цьому з усіх поколінь вищу готовність висловлюють представники вікової групи 35-44 роки: 37% з них готові особисто доєднатися до військ територіальної оборони. Натомість молодь до 24 роки демонструє готовність майже ідентичну до представників старшого покоління: 29% з неї готові особисто доєднатися.

Загалом за створення військ територіальної оборони виступає 45% опитаних і третина (30%) проти цього. Кожен четвертий (25%) не може визначитися.

Разом з тим у відповідях чоловіків та жінок на це питання зафіксовано певні розбіжності: половина чоловіків (50%) підтримують цей крок і ще третина проти. Натомість серед жінок 40% виступають за створення військ територіальної оборони і 28% – проти. Частка тих, хто не визначився, серед жінок майже вдвічі вища.

Опитування проводилося у період з 28 листопада до 10 грудня 2021 року в усіх областях України, крім тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, АР Крим, методом face-to-face за структурованою інтерактивною анкетою на планшеті. Обсяг вибірки склав 2400 респондентів. Статистична похибка з ймовірністю 0.95 не перевищує 2,05%.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кожен другий чоловік готовий вступити до тероборони 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
06.01.2022 712
Еще материалы раздела «Суспільство»