<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Європа
06.01.2022 516

Штайнмаєр може залишитися президентом ФРН на другий термін

Партії правлячої коаліції і найбільший опозиційний блок висловили підтримку кандидатурі Франка-Вальтера Штайнмаєра на посаді федерального президента Німеччини.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Першими підтримали діючого главу держави з огляду на лютневі вибори соціал-демократи, що логічно, адже Штайнмаєр довгі роки був членом СДПН. За ними «за» сказали ліберали, останніми серед партнерів по коаліції – «Зелені», які довгий час наполягали на тому, що наступним федеральним президентом має стати жінка.

У середу свою позицію оголосили консерватори, вони заявили, що не висуватимуть свого кандидата. Голова ХСС Маркус Зедер і поки що очільник ХДС Армін Лашет зазначили, що підтримають Штайнмаєра на виборах. Зедер, зокрема, мотивував це тим, що «країна потребує стабільності як ніколи», а Штайнмаєр зарекомендував себе як серйозний, стабільний і шанований політик, який багато робить для громадян ФРН. Лашет звернув увагу на високу «зовнішньополітичну компетенцію» кандидата, який «шукає консенсуси навіть з країнами, які не поділяють західні цінності … та будує мости взаєморозуміння».

Позиція консервативного блоку дуже важлива на виборах 13 лютого, адже серед 1472 членів Федеральних зборів (736 членів Бундестагу та стільки ж представників земельних парламентів, ландтагів, від 16 земель за принципом пропорційності), які власне обирають главу держави, 446 складають члени ХДС/ХСС, правляча коаліція має 775 голосів.

Штайнмаєр, який 5 січня святкує свій 66-й день народження, заявив про готовність йти на другий президентський строк ще наприкінці травня минулого року.

Він є 12-м федеральним президентом Німеччини з 2017 року.

Оценка материала:

5.00 / 1
Штайнмаєр може залишитися президентом ФРН на другий термін 5.00 5 1
Політика / Європа
06.01.2022 516
Еще материалы раздела «Європа»