<
НОВИНИ ДНЯ: Коли Поливаний понеділок 2024 року: дата, історія та звичаї свята  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Україна посилить дальні удари по Росії – командувач британської армії  Які дріжджі найкраще використовувати для випікання паски  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   Скільки заробляють українці у Польщі: нове дослідження  Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істерицівсі новини дня
Політика
Україна
07.01.2022 1684

Харківський бронетанковий завод освоїв ремонт Т-64БМ2

Державне підприємство «Харківський бронетанковий завод», яке входить до складу “Укроборонпрому”, освоїло капітальний ремонт танка Т-64БМ2.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на Мілітарний.

«Це машина, без перебільшення, зразка 2022 року», – розповідає про модернізований Т-64БМ2 директор ДП «Харківський бронетанковий завод» Герман Сметанін.

Нагадаємо, у 2020 році стало відомо, що ДП «Харківський бронетанковий завод» та ДП «Завод імені Малишева» мають спільно модернізувати танк Т-64БМ2.

У Харкові під час модернізації на танк було встановлено тисячосильний двотактний опозитний 6-ти циліндровий дизельний двигун 6ТД.

Такі роботи в Україні ще не виконували, підприємство виконало замовлення у визначені договором з Міноборони терміни.

Першу партію цих модернізованих машин вже було передано до Збройних сил України. Харківське підприємство очікує на нове замовлення.

«На початку року трохи затягнулося підписання державного оборонного замовлення, але попри цю заминку, ми підписали контракти на виготовлення Т-64БМ2», – зазначив директор підприємства.

Танк став більш маневреним, попри незначне збільшення ваги у зв’язку з підвищеним броньованим захистом.

На машину встановлено багато модернізованих елементів, які збільшують тактико-технічні характеристики.

Це зокрема нічні приціли командира, навідника, механіка-водія, решіткові кормові протикумулятивні екрани в кормі танка.

Встановлено окрему камеру для командира, дві радіостанції тощо.

Оценка материала:

5.00 / 2
Харківський бронетанковий завод освоїв ремонт Т-64БМ2 5.00 5 2
Політика / Україна
07.01.2022 1684
Еще материалы раздела «Україна»