НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Росія
06.01.2022 567

Росія направила десантників до Казахстану

До Казахстану направлено колективні миротворчі сили Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ). Передові підрозділи російських ВДВ виконують поставлені завдання.

Про це повідомляє ТАСС у четвер, 6 грудня.

"Відповідно до рішення Ради колективної безпеки ОДКБ, прийнятого 6 січня 2022 року, до Республіки Казахстан на обмежений за часом період для стабілізації та нормалізації обстановки направлено Колективні миротворчі сили Організації Договору про колективну безпеку", – заявили в секретаріаті ОДКБ.

Стверджується, що передові підрозділи зі складу контингенту вже приступили до виконання поставлених завдань.

Російські ВДВ увійшли до складу спрямованих до Казахстану миротворчих сил ОДКБ, літаки ВКС перекидають їх у країну.

Основними завданнями Колективних сил ОДКБ у Казахстані буде охорона державних та військових об'єктів, сприяння стабілізації обстановки.

Напередодні Рада колективної безпеки ОДКБ ухвалила рішення направити до Казахстану Колективні миротворчі сили у зв'язку зі зверненням президента країни Касим-Жомарта Токаєва.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія направила десантників до Казахстану 5.00 5 1
Політика / Росія
06.01.2022 567
Еще материалы раздела «Росія»