<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Світ
06.01.2022 776

Кількість постраждалих у Казахстані перевищила тисячу

Унаслідок масштабних акцій протесту в Казахстані постраждали вже більш як тисяча осіб.

Про це сказала перший заступник глави МОЗ країни Ажар Гініят в ефірі державного телеканалу Хабар-24, повідомляє Інтерфакс у четвер, 6 січня.

З її слів, 400 осіб госпіталізовано, з них 62 у реанімації.

Гініят повідомила, що "терористи нападають на лікарів, травмовано 10 медпрацівників".

"Просимо не заважати медпрацівникам працювати, адже карети швидкої медичної допомоги мають своєчасно доїхати до потерпілих", – відзначила вона.

Також в ефірі каналу Хабар-24 повідомили, що в зіткненнях із протестувальниками в Алмати загинули 12 силовиків, 353 співробітників мають поранення. Тіло одного із правоохоронців було виявлено із відсіченою головою.

Напередодні казахські силовики заявили про початок "масштабної зачистки" Алмати від протестувальників. У місті було чути стрілянину, ймовірно, автоматні черги. А сьогодні вранці стало відомо, що в Алмати десятки вбитих.

Також повідомлялося, що до Казахстану направлено миротворців ОДКБ. Зокрема, підрозділи російських десантників уже перебувають в країні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кількість постраждалих у Казахстані перевищила тисячу 5.00 5 1
Політика / Світ
06.01.2022 776
Еще материалы раздела «Світ»