<
НОВИНИ ДНЯ: Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Майже пів мільйона: Британія шокувала втратами російської армії у війні в Україні  Рецепт овочевого салату з огірком, болгарським перцем, морквою та гострою заправкою  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей та активно застосовує на фронті – BILD  Чи зможуть далекобійні ATACMS повністю знищити Кримський міст: відповідь експерта  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
06.01.2022 498

Отруєння у закладах харчування: у «Ранку з Україною» юрист розповів, як отримати компенсацію

У програмі «Ранок з Україною», яка виходить у будні о 6:30 на каналі «Україна», у рубриці «Твій юрист» Костянтин Гамкрелідзе дає дієві поради українцям із захисту своїх прав. Днями юрист поділився покроковою інструкцією отримання компенсації за отруєння у закладі громадського харчування.

5d264e8589f83_devushki_kafe_06.01.22

Випадки отруєнь у закладах громадського харчування є досить частими. А щоб довести свою правоту та отримати компенсацію за отруєння, вам слід дотримуватись такого алгоритму дій:

-       мати чек або дані про оплату на телефоні. Якщо чека немає – вимагайте в закладі копію чека, який там зобов’язані зберігати;

-       звернутись до лікаря, повідомивши про місце і час вживання страви, якою ви, найімовірніше отруїлись;

-       зберігати всі квитанції про придбання призначених ліків та витрат;

-       знайти свідків, з якими ви перебували у закладі харчування.

«Зібравши всі докази, зверніться з письмовою заявою до закладу харчування про повернення грошових кошів і відшкодування збитків. Якщо заклад жодним чином не відреагував, слід звернутись до Держпродспоживслужби. А вже останній етап – звернення до суду з метою відшкодування шкоди. Крім відшкодування витрат саме на лікування можна також вимагати відшкодування моральної шкоди», – радить юрист Костянтин Гамкрелідзе в ефірі каналу «Україна».  

Дивіться програму «Ранок з Україною» у будні о 6:30 на каналі «Україна».

Оценка материала:

5.00 / 1
Отруєння у закладах харчування: у «Ранку з Україною» юрист розповів, як отримати компенсацію 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
06.01.2022 498
Еще материалы раздела «Суспільство»