<
НОВИНИ ДНЯ: Переговори з Росією можливі: Кулеба назвав дві головні умови  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  Паска, панетоне, коломба: головні відмінності великодньої випічки  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацює  Рецепт легендарної паски від Дарії Цвєк: це щось неперевершене  В Україні утримається суха погода, вдень до +23°всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
07.01.2022 1317

Епіфаній про перенесення Різдва на 25 грудня: проаналізуємо через 10 років

Православна церква України може повернутися до календарної реформи і перенесення святкування Різдва на 25 грудня через 10 років. На сьогодні це питання може стати причиною поділу в українському суспільстві.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив предстоятель ПЦУ, митрополит Київський та всієї України Епіфаній.

За його словами, соціологія показує, що 70% українців не підтримують святкування Різдва 25 грудня.

"Хоча це ж одна і та ж дата. Ми святкуємо за традиційним календарем, він змістився на 7 січня. Так, ця календарна реформа має відбутися в майбутньому, і вона відбудеться, але тоді, коли більшість буде за це. Тому що якщо ми зараз її втілимо в життя, то буде поділ", - зазначив Епіфаній.

Він навів як приклад Грецьку православну церкву, де досі є поділ щодо цього питання.

"Тому, дивлячись на їх приклад, ми повинні виробити свій правильний підхід, втілити цю реформу в життя. Побачимо через 10 років, проаналізуємо. Адже зараз тих, хто святкує Різдво саме за григоріанським календарем, 3% або 5%", - додав він і підкреслив, що календарна реформа буде втілена, коли більшість православних українців перейдуть в ПЦУ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Епіфаній про перенесення Різдва на 25 грудня: проаналізуємо через 10 років 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
07.01.2022 1317
Еще материалы раздела «Суспільство»