НОВИНИ ДНЯ: Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє  У Повітряних силах розповіли, чому росіяни зменшили інтервали між атаками на Українувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
07.01.2022 659

Україні прогнозують нову хвилю пандемії наприкінці січня – на початку лютого

Нова хвиля пандемії COVID-19 очікується наприкінці січня – на початку лютого поточного року. Штам Омікрон буде домінантним за поширенням.

Такий прогноз висловив голова Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, народний депутат із парламентської фракції "Слуга народу" Михайло Радуцький в інтерв’ю Укрінформу.

"Ми розуміємо, що дуже багато людей зараз у відпустках, за межами країни. Було багато святкувань, коли люди, об‘єктивно, не дотримувались карантинних обмежень повноцінно. У зв’язку з цим очікуємо, що наприкінці січня – на початку лютого матимемо нову хвилю захворюваності, пов‘язану з поширенням штаму Омікрон. Він поширюється дуже швидко – фактично за один-два дні після контакту. Україна цього не уникне, як не уникають інші країни світу", – сказав очільник медичного комітету.

Водночас, посилаючись на статистику та досвіди інших країн, Радуцький зауважив, що Омікрон у процесі перебігу хвороби симптоматично проявляється легше у порівнянні з попередніми штамами.

Він висловив сподівання, що українська медична система витримає нову хвилю пандемії. Зокрема, завдяки зростанню кількості вакцинованих громадян.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україні прогнозують нову хвилю пандемії наприкінці січня – на початку лютого 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
07.01.2022 659
Еще материалы раздела «Суспільство»