<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати швидкий пиріг з куркою: рецептом ділиться фудблогерка  Вчені майже розшифрували таємну мову орангутанів: що вони виявили – дослідження  Сі Цзіньпін заявив Путіну, що китайсько-російські зв'язки мають продовжуватись "поколіннями"  Чоловікам для перетину кордону знадобиться ще один документ. У ДПСУ розповіли деталі  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Бій на виснаження. Як Путін готується до затяжної війни та "мілітаризує" Росію  Перед вихідними в Україну увірветься довгоочікуване тепловсі новини дня
Бізнес
Економіка
07.01.2022 653

Світові ціни на зерно сягнули 10-річного максимуму - ООН

За підсумками 2021 року ціна на зернові досягла максимального рівня з 2012 року та на 27,2% перевищила показник 2020 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Новини ООН.

За даними продовольчої та сільськогосподарської організації Об'єднаних Націй (ФАО), ціни на кукурудзу зросли на 44,1%, на пшеницю – на 31,3%. При цьому ціни на рис знизилися на 4%.

Загалом у грудні 2021 року ціни на основні продукти харчування трохи знизилися, проте за підсумками минулого року вони виявилися значно вищими, ніж у 2020 році.

«У звичайних умовах високі ціни зумовлюють збільшення обсягів виробництва, проте зростання цін на ресурси, глобальна пандемія, що продовжується, і все більш непередбачувані погодні умови практично не залишають надій на стабілізацію ситуації на ринку в 2022 році», – зазначив старший економіст ФАО Абдулреза Аббассян.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні у ФАО заявили, що світові ціни на продовольство зростають четвертий місяць поспіль під впливом активного попиту на пшеницю та молочну продукцію.

Оценка материала:

5.00 / 1
Світові ціни на зерно сягнули 10-річного максимуму - ООН 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
07.01.2022 653
Еще материалы раздела «Економіка»