<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Світ
07.01.2022 446

Держдеп виступив проти нових санкцій щодо ПП-2

Введення нових санкцій проти російського газопроводу Північний потік-2 за законопроектом, що розглядається Сенатом, може послабити відносини США із союзниками.

Про це заявив глава прес-служби Держдепартаменту Нед Прайс. Він додав, що це ніяк не допоможе у вирішенні ситуації з Україною.

"На жаль, ця поправка, за нашою оцінкою, не є щирою спробою протистояти подальшій російській агресії чи захистити Україну. Ми стурбовані тим, що ухвалення цього законопроекту лише підірве єдність серед наших європейських союзників у вирішальний момент, коли нам необхідно виступити єдиним фронтом у відповідь на російські загрози щодо України", – заявив Прайс на брифінгу.

Він додав, що адміністрація США працює з європейськими партнерами над пакетом санкцій, які "максимально збільшують потенційні витрати для Росії, якщо Москва продовжить агресію проти України". Але ініціатива щодо Північного потоку-2 не дасть такого ефекту, вважає він.

Законопроект внесли до Сенату 18 грудня. Він зобов'язує Білий дім протягом 15 днів після затвердження документа запровадити обмеження проти Північного потоку-2.Передбачається заборона на в'їзд до США, заморожування активів та заборона на ведення бізнесу з тими, проти кого буде запроваджено санкції.

При цьому в Сенаті також розглядатиметься законопроект демократа Роберта Менендеса, який передбачає обмеження проти Північного потоку-2 та інші санкції лише у разі нападу Росії на Україну.

Оценка материала:

5.00 / 1
Держдеп виступив проти нових санкцій щодо ПП-2 5.00 5 1
Політика / Світ
07.01.2022 446
Еще материалы раздела «Світ»