НОВИНИ ДНЯ: Чому ІД вибрала Росію за ціль і чи є можливість нових терактів у РФ – відповідь Невзорова  Тост з авокадо та яйцем: корисний рецепт  У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощівсі новини дня
Політика
Росія
07.01.2022 498

Розміщення російських військ у Казахстані не вплине на її плани щодо України, - Axios

Обмежене розміщення російських військ у Казахстані в рамках місії країн-учасниць Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) навряд чи вплине на військове планування Російської Федерації біля кордонів України. Але варіант з вторгненням може виявитися непосильним.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на видання Axios.

Видання зазначає, що російські десантники були перекинуті в Казахстан напередодні переговорів на високому рівні з питань безпеки між Росією і США 10 січня в Женеві, після яких пройде засідання Ради Росія-НАТО.

Передбачається, що операцією в Казахстані російський президент Володимир Путін має намір продемонструвати силу і або домогтися поступок у розширенні НАТО, або показати готовність вторгнення до України.

У той же час експерти вважають, що Москва збереже військові позиції біля кордонів України, незважаючи на відправку військ до Казахстану. На думку експерта з питань європейської безпеки з Центру американського прогресу Макса Бергманна, криза в Казахстані потребує серйозної уваги Кремля, і в цьому контексті вторгнення до України може виявитися для Путіна непосильним завданням.

"Для Росії це виключно делікатна місія. Росія, по суті, втрутилася у внутрішню кризу у великій сусідній країні, де люди не вітають іноземне втручання", - зазначив директор Московського центру Карнегі Дмитро Тренін.

Оценка материала:

5.00 / 1
Розміщення російських військ у Казахстані не вплине на її плани щодо України, - Axios 5.00 5 1
Політика / Росія
07.01.2022 498
Еще материалы раздела «Росія»