<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Буданов анонсував нові атаки на РФ: Маємо показати, що Путін не може захистити росіян  Зеленський звернувся до лідерів країн ЄС: треба переграти Путіна в рішучості  Оладки з капустою: рецепт від Євгена Клопотенка  Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнямивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.01.2022 3067

Гробниці з воїнами та кіньми: археологи розкопали поховання стародавнього клану у Китаї

У ході розкопок з'ясувалося, що деякі з великих гробниць були вже розграбовані.

У китайській провінції Хенань знайшли масштабний комплекс гробниць часів пізньої династії Шан (1600 – 1046 рр. до н. е.). Археологи розкопали 18 фундаментів будівель, 24 гробниці, 4 ями з кіньми та гробницями. Розкопки велися понад два роки.

Про це пише "Навколо Світу. Україна".

Зазначається, що в ямах знайшли шість возів та кілька воїнів з кіньми. На деяких воїнах були надіті капелюхи, прикрашені раковинами.

Разом з тим деякі з великих гробниць були вже розграбовані, в них залишилася тільки невелика кількість кераміки, а також скелети людей і коней.

Передбачається, що на місці розкопок жив численний клан "Це" династії Шан. Серед написів на знайденому бронзовому посуді виявили китайський ієрогліф "Це", який вказує на приналежність до клану.

Дослідники знайшли безліч артефактів, серед яких – об'єкти з нефриту та каменю, вироби з кістки й раковин молюсків. Реліквії дуже різноманітні та відносно добре збереглися.

На думку археологів, дана Знахідка виділяється серед інших археологічних відкриттів, оскільки вона зображує винятковий статус і владу, якою володіли поховані люди.

Оценка материала:

5.00 / 2
Гробниці з воїнами та кіньми: археологи розкопали поховання стародавнього клану у Китаї 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
08.01.2022 3067
Еще материалы раздела «Суспільство»