<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.01.2022 1412

Археологи натрапили на можливі руїни храму Геркулеса з міфів

Для підтвердження гіпотези знадобиться цілий ряд досліджень.

Іспанські археологи натрапили на затоплені руїни, які могли належати храму фінікійського бога Мелькарта. Стародавні римляни ототожнювали його з Геркулесом, а стародавні греки – з Гераклом.

Про унікальну знахідку пише El Pais.

За словами глави Центру підводної археології Мілагрос Альзагі Гарсіае, до такого висновку вчені дійшли після ряду досліджень:

"Ми порівняли дані з документальних джерел та археологічних відкриттів із зображеннями, отриманими за допомогою комп'ютерного моделювання, й результати змушують нас вірити, що це може бути храм Геркулеса, описуваний в міфах".

Однак, для підтвердження гіпотези знадобиться ще цілий ряд досліджень.

Руїни виявили в автономному співтоваристві Андалусія в околицях міста Кадіс.

Оценка материала:

5.00 / 1
Археологи натрапили на можливі руїни храму Геркулеса з міфів 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
08.01.2022 1412
Еще материалы раздела «Суспільство»