<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Світ
08.01.2022 570

Блінкен: Коли росіяни опинилися у вашому домі, іноді дуже важко змусити їх піти

Один з уроків новітньої історії полягає в тому, «що коли росіяни опинилися у вашому домі, то іноді дуже важко змусити їх піти», заявив у п’ятницю державний секретар США Ентоні Блінкен, відповідаючи на запитання журналістів щодо ситуації в Казахстані.

Про це передає кореспондент Укрінформу.

 

США дуже стурбовані надзвичайним станом у Казахстані, наголосив він.

«Ми закликали владу реагувати належним чином, пропорційно», - додав він, зазначивши, що розмовляв у четвер з казахським міністром закордонних справ країни й «підтвердив повну підтримку конституційних інституцій, а також абсолютну важливість поваги до прав людини, свободи ЗМІ, включно з відновленням Інтернету».

Блінкен підкреслив важливість захисту прав протестувальників, водночас, за його словами, США засуджують насильство, «скоєне будь-ким, у тому числі спрямоване проти державних інституцій та уряду».

Він висловив сумнів у правомірності запрошення владою сил керованої Росією Організації договору про колективну безпеку.

«Мені здається, що казахська влада та уряд, безперечно, мають такі можливості... Тому незрозуміло, чому вони відчули потребу у будь-якій сторонній допомозі. Ми намагаємося дізнатися про це більше», - додав він.

За його словами, «уряд сам зможе швидко розв’язати проблеми, з якими стикається, - економічного та політичного характеру».

Як повідомляв Укрінформ, мітинги проти стрімкого підвищення цін на скраплений газ почалися в Казахстані 2 січня у Жанаозені (місто в Мангістауській області, на заході країни). Вони переросли в масові протести, попри те, що уряд склав свої повноваження, а також було оголошено про зниження цін на газ.

Влада Казахстану звернулася до Організації договору про колективну безпеку за допомогою у придушенні протестів. ОДКБ офіційно підтвердила прибуття військового контингенту РФ та його союзників до Казахстану.

Оценка материала:

5.00 / 1
Блінкен: Коли росіяни опинилися у вашому домі, іноді дуже важко змусити їх піти 5.00 5 1
Політика / Світ
08.01.2022 570
Еще материалы раздела «Світ»