НОВИНИ ДНЯ: Саміт миру у Швейцарії: Портников попередив про "пастку" Китаю для України  Секретар РНБО України назвав умови для перевороту проти Путіна  Україна зможе бити за лінією фронту: Норвегія обіцяє значну кількість F-16 із найновішим озброєнням  Синоптик прогнозує заморозки в Україні: де та коли буде "мінус"  Секретар РНБО відповів на заклик США не бити по НПЗ в Росії  Весна дійшла до піку і повернула на зиму: які сюрпризи готує погода  Зливи з грозами, а у Карпатах до 0 градусів: прогноз погоди на тижденьвсі новини дня
Політика
Європа
09.01.2022 901

Румунія ввела штраф за носіння тканевих масок. Він складе 570 доларів

Румунія з 8 січня почне штрафувати за носіння тканевих масок. Тепер громадянам за таку маску загрожує штраф у розмірі 2 500 леїв (близько 570 доларів).

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на digi24.ro.

Як заявив міністр внутрішніх справ Лучіан Боде, тканева маска буде прирівняна до відсутності взагалі будь-якого захисту.

"З суботи кожен, хто ходить в громадському місці в тканевій масці, ризикує бути оштрафованим на суму до 2 500 леїв. Як ніби у нього немає маски", - омтетіл він.

Також повідомляється, що до цього Національний комітет з надзвичайних ситуацій Румунії прийняв схвалив нові обмеження для п'ятої хвилі коронавірусу. Зокрема, в громадських місцях можна носити тільки хірургічні маски і респіратори FFP2.

Маски можуть не надягати діти до 5 років; особа, яка одна знаходиться в приміщенні; телеведучі та гості телестудій при дотриманні дистанції в три метри; священнослужителі; ті, хто займається спортом або працює у важких умовах.

Оценка материала:

5.00 / 1
Румунія ввела штраф за носіння тканевих масок. Він складе 570 доларів 5.00 5 1
Політика / Європа
09.01.2022 901
Еще материалы раздела «Європа»