<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Світ
09.01.2022 442

Штурм Капітолія: Пенс може свідчити у Конгресі проти Трампа

Спеціальний комітет із розслідування штурму Капітолія 6 січня 2021 року має намір попросити колишнього віцепрезидента Майка Пенса добровільно до кінця січня нинішнього року дати свідчення комітетові щодо подій річної давності під час штуму Капітолія.

630_360_1492607406-1051_09.01.22

Як передає кореспондент Укрінформу, про це в інтерв’ю NPR заявив голова комітету Бенні Томпсон.

Комітет розглядає Пенса як ключового свідка, який може пролити світло на те, чим займався експрезидент США Дональд Трамп протягом більш як трьох годин під час штурму Капітолія його прихильниками.

«Віцепрезидента було поставлено у скрутне становище. Президент чинив на нього сильний тиск, аби він порушив закон, а він стояв на своєму (переконував у необхідності визнати поразку на виборах), - сказав Томпсон. - І через те, що він шанує закон, були люди, які рік тому прийшли до Капітолія, висловлюючи бажання повісити його. І тому… нашому комітетові справді необхідно почути його думку про те, що сталося 6 січня».

Як повідомляв Укрінформ, у червні Палата представників США створила спеціальний комітет для розслідування січневого штурму Капітолія.

6 січня 2021 року натовп прихильників Трампа вчинив штурм Капітолія, намагаючись зірвати офіційну процедуру затвердження результатів виборів, на яких переміг Джо Байден.

Загалом у цій справі затримано близько 700 підозрюваних.

Оценка материала:

5.00 / 1
Штурм Капітолія: Пенс може свідчити у Конгресі проти Трампа 5.00 5 1
Політика / Світ
09.01.2022 442
Еще материалы раздела «Світ»