<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Поверх має значення? Як зекономити при покупці квартири в Києві  Мобілізація в Україні: стало відомо, що буде з чоловіками, які ухиляються від проходження ВЛК  У росіян справді є план захоплення Харкова чи Сум – командувач Сухопутних військ  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Україні  Шалені черги біля ТЦК Києва: в Міноборони озвучили альтернативу тривалим очікуванням  Україна має право завдавати ударів по території Росії західною зброєю — голова МЗС Британіївсі новини дня
Політика
Світ
09.01.2022 481

Ситуація в Казахстані стабілізувалася - МВС

У всіх регіонах Казахстану ситуація після протестів стабілізувалася. Захоплені будинки акіматів звільнені.

Про це заявив глава МВС Казахстану Ерлан Тургумбаєв, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"На сьогоднішній день у всіх регіонах країни ситуація стабілізована. Силами правопорядку звільнено всі раніше захоплені будівлі акіматів", - сказав Тургумбаєв.

Відновлюється робота громадського транспорту, комунальних об'єктів та систем життєзабезпечення, додав він.

"На 9 січня всі дороги республіканського значення відкриті, рух автотранспорту забезпечено", - повідомили у міністерстві індустрії та інфраструктурного розвитку Казахстану.

Тим часом, стало відомо, що сума збитків від заворушень у Казахстані зросла майже до 212 мільйонів доларів. У десяти областях країни виявлено 1181 постраждалих суб'єктів бізнесу та 1351 об'єкт, з них в Алмати - 935 суб'єктів та 1091 об'єкт.

Нагадаємо, що у Казахстані під час протестів загинули 16 силовиків. Постраждали понад 1,3 тисячі людей.

Також стало відомо, що у Казахстані кількість затриманих перевищила п'ять тисяч осіб. Їх підозрюють у вбивствах, насильстві щодо представників влади та розбійних нападах.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ситуація в Казахстані стабілізувалася - МВС 5.00 5 1
Політика / Світ
09.01.2022 481
Еще материалы раздела «Світ»