<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Світ
10.01.2022 1253

Жителі Алмати заявляють, що на поразку стріляють російські "миротворці" ОДКБ

Мейрхан Абдуманапов, один з лідерів пригніченої 6 січня протестної акції в Алмати в Казахстані, розповів журналістам, що російські силовики стріляли в мітингувальників на поразку. І тепер влада приховує інформацію про кількість жертв.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Сибір.Реалії".

Офіційно МВС Казахстану рапортує про 18 загиблих силовиків і 26 убитих мітингувальників. Але очевидець і учасник протестних акцій на центральній площі Алмати повідомив, що влада замовчує те, скільки людей вбито насправді, а також інформацію про масові розстріли протестувальників.

Крім того, цивільні активісти говорять про те, що жертв серед протестувальників набагато більше, і основна частина з них, судячи з усього, загинула під час зіткнень і розстрілу табору мітингувальників на центральній площі Алмати.

"Вісім осіб, найстарших за віком, в тому числі і я, від імені мітингувальників вийшли до них вперед, з білим прапорцем і піднятими вгору руками, щоб провести переговори. Коли ми перейшли загороджувальні щитки, якими вночі самі і огородили табір, в нас почали стріляти. Це були попереджувальні постріли. Але поруч зі мною великий чоловік, років за 50, тобто молодший за мене, раптом впав", - розповів очевидець.

Нагадаємо, Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Сполучені Штати дуже стурбовані ситуацією в Казахстані. У Вашингтона є питання з приводу запиту на введення сил безпеки під керівництвом Росії.

Оценка материала:

5.00 / 1
Жителі Алмати заявляють, що на поразку стріляють російські "миротворці" ОДКБ 5.00 5 1
Політика / Світ
10.01.2022 1253
Еще материалы раздела «Світ»