<
НОВИНИ ДНЯ: Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Україні  Шалені черги біля ТЦК Києва: в Міноборони озвучили альтернативу тривалим очікуванням  Україна має право завдавати ударів по території Росії західною зброєю — голова МЗС Британії  Синоптикиня розповіла, чи потішить теплом погода на Великдень  Не тільки Донбас. Росія цього року хоче захопити Запорізьку область, - Павлюк  Путін, імовірно, хоче покарати Шойгу за недосягнення військових цілей Кремля, - ISW  Павлюк підтвердив, що у росіян є план захоплення Харкова і Сумвсі новини дня
Політика
Світ
10.01.2022 610

Штати не планують зменшувати чисельність військових у Європі - Пентагон

У Білому домі наразі не розглядають можливість скорочення чисельності американських військових у країнах Європи.

Як передає Укрінформ, про це речник Пентагону Джон Кірбі написав у Твіттері.

«Телеканал NBC повідомляє про заходи, які США розглядають напередодні переговорів із Росією. Можу однозначно заявити: ми не розглядаємо скорочення військ в Європі або зміну позиції з цього питання. Ми також не розглядаємо зміни чисельності військ у країнах Балтії та Польщі», — заявив Кірбі.

Як повідомлялося, Сполучені Штати разом з іншими союзниками по НАТО заявили про готовність реагувати на посилення військової присутності РФ біля українського кордону. Причому в разі нової агресії з боку РФ Захід загрожує Москві «небаченими санкціями», а також посиленням оборонних можливостей союзників по НАТО та збільшенням військової допомоги Україні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Штати не планують зменшувати чисельність військових у Європі - Пентагон 5.00 5 1
Політика / Світ
10.01.2022 610
Еще материалы раздела «Світ»