<
НОВИНИ ДНЯ: Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurus  Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагонвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
11.01.2022 715

Останні сім років були найспекотнішими в історії спостережень - кліматологи ЄС

Європейський центр з питань зміни клімату Copernicus Climate Change Service (C3S) заявив, що останні сім років були найспекотнішими за всю історію спостережень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Ба більше, за даними C3S, 2021 рік став п’ятим найтеплішим роком з рекордною спекою в деяких регіонах. При цьому кількість газів, які нагрівають нашу атмосферу, продовжувала збільшуватися.

Середня температура 2021 року була на 1,1-1,2°C вище доіндустріального рівня близько 150 років тому.

Уряди різних країн світу зобов’язалися обмежити глобальне підвищення температури до 1,5°C від доіндустріального рівня для стримування зміни клімату.

Торік Європа пережила найтепліше літо, а температурні рекорди на заході США та Канади були побиті на кілька градусів. Сильні лісові пожежі в липні та серпні спалили майже цілі міста вщент та призвели до загибелі сотні людей.

«Ці події є яскравим нагадуванням про необхідність змінити наші способи життя, зробити рішучі та ефективні кроки до сталого суспільства та працювати над скороченням викидів вуглецю», – пояснив директор C3S Карло Буонтемпо.

Як повідомляв Укрінформ, в Програмі Організації Об'єднаних Націй з навколишнього середовища (ЮНЕП) заявили, що лише за останні 10 років стихійні лиха, спричинені зміною клімату, відібрали життя у понад 400 тисяч людей, призвели до величезних руйнувань та економічних втрат.

Оценка материала:

5.00 / 1
Останні сім років були найспекотнішими в історії спостережень - кліматологи ЄС 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
11.01.2022 715
Еще материалы раздела «Суспільство»