<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Україна
11.01.2022 873

США бачать у діях Росії намір напасти на Україну

Постійний представник США при ООН Лінда Томас-Грінфілд заявила, що США продовжать підготовку відповіді на випадок повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Всі вжиті Москвою кроки вказують на такі наміри.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Томас-Грінфілд заявила, що хотіла б вірити словам російського заступника голови МЗС РФ Сергія Рябкова про те, що в Москви немає планів захопити Україну.

"Я хотіла б, щоб виявилося правдою, що у них немає планів (вторгнення в Україну, - ред.). Але все, що ми бачили досі, вказує на те, що вони роблять кроки в цьому напрямку", - заявила Томас-Грінфілд.

За її словами, якщо Росія "вирішила не просуватися далі в цьому" через взаємодію з США "в останні тижні, коли президент Байден двічі говорив з президентом Путіним, то це добре".

Вона заявила, що майбутні дні США будуть продовжувати докладати всіх зусиль для деескалації, діалогу і дипломатичного врегулювання цієї ситуації.

Оценка материала:

5.00 / 1
США бачать у діях Росії намір напасти на Україну 5.00 5 1
Політика / Україна
11.01.2022 873
Еще материалы раздела «Україна»