<
НОВИНИ ДНЯ: Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закуски  Свята в травні: чи будуть в Україні додаткові вихідні  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Жителі яких країн готові воювати за свою країну і які у рейтингу українці — опитування  Рецепт рибного супу з лососем  Синоптик назвала точну дату, коли до України повернеться 20-градусне тепло  Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цінвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
12.01.2022 577

Монастирський каже, що підвищення зарплат правоохоронців буде з лютого

Правоохоронці отримають підвищення заробітних плат вже з лютого 2022 року.

Як передає Укрінформ, про це міністр внутрішніх справ Денис Монастирський повідомив у Фейсбуці.

«Головний підхід - підвищувати зарплати й виплати необхідно системно й планово, базуючись на досягненні конкретних результатів роботи. Команда МВС шукала рішення цієї непростої проблеми. І з Нового року є перші результати», - зазначив міністр.

За його словами, враховуючи, що у бюджетах на останні два роки не було закладено коштів на підвищення грошового забезпечення, а доплати відбувались точково, за рахунок «ковідного фонду», на 2022 рік в законі про держбюджет на це передбачено додаткових 2,8 млрд грн. На зарплати Нацполіції додатково виділено 1 млрд грн.

«Президент доручив уряду збільшити зарплати працівникам системи МВС усіх категорій на 10% уже з 1 лютого. Підкреслю, не тільки поліцейських, а й рятувальників, прикордонників, нацгвардійців, працівників міграційної служби», - додав Монастирський.

Він зазначив, що кошти для такого підвищення заробітних плат вдалось отримати завдяки спецоперації «Акциз». Її розпочали проти нелегальної реалізації підакцизних товарів з 1 листопада минулого року. Це, за інформацією ДПС, тільки за два останні місяці 2021 року забезпечило надходження додаткових 2,3 млрд грн.

Також Монастирський зазначив, що вже з лютого буде відновлено право поліцейських та рятувальників на пільговий фінансовий лізинг на житло.

Як повідомляв Укрінформ, 29 грудня 2021 року Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка врегульовує питання оплати праці працівників гідрометеорологічних станцій та інших об’єктів поза межами гірських населених пунктів.

Голова Національної поліції Ігор Клименко заявляв, що першу підвищену заробітну платню працівники поліції отримають наприкінці січня, наступне підвищення очікується у квітні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Монастирський каже, що підвищення зарплат правоохоронців буде з лютого 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
12.01.2022 577
Еще материалы раздела «Суспільство»