<
НОВИНИ ДНЯ: Доведеться підвищити податки: на потреби армії потрібно ще 300 млрд грн — Гетманцев  Заборона публікацій судових рішень про мобілізацію і ухилянтів: ВР ухвалила скандальний закон у першому читанні  Росіяни зав'язли у вуличних боях за Вовчанськ та зазнали великих втрат, - Сирський  Чи потішить теплом перший місяць літа: синоптики розповіли про погоду в червні  Інші правила. Як у США обиратимуть президента країни і які можуть бути сюрпризи  Мільйони людей стануть свідками рідкісного параду із шести планет: чи побачать його українці  Гідрометцентр попередив про дощі з грозами на Київщині: коли погіршиться погодавсі новини дня
Політика
Україна
12.01.2022 435

США готові «збільшити оборонну допомогу Україні» – Блінкен

Відбулася телефонна розмова між держсекретерам Штатів Ентоні Блінкеном і міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

Про це йдеться на сайті Держдепу.

«Держекретар підтвердив свою підтримку дипломатії як єдиного відповідального шляху розвитку, і що без України жодних предметних дискусій щодо України не буде. Він повторив, що якщо Росія вибере шлях подальшого конфлікту, Сполучені Штати та наші союзники і партнери готові накласти величезні санкції на російську економіку, посилити присутність НАТО у прифронтових державах Альянсу та збільшити оборонну допомогу Україні", –йдеться в повідомленні.

Відзначаючи спільне занепокоєння щодо нарощування Росією військових сил в Україні та навколо неї, Блінкен і Кулеба обговорили результати діалогу зі стратегічної стабільності США і Росії в Женеві та наступні кроки напередодні засідання Ради НАТО-Росія у Брюсселі, наголосили в Держдепі.

Оценка материала:

5.00 / 1
США готові «збільшити оборонну допомогу Україні» – Блінкен 5.00 5 1
Політика / Україна
12.01.2022 435
Еще материалы раздела «Україна»