НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Світ
13.01.2022 1653

"Практично немислима": у Латвії оцінили ймовірність війни між Росією та НАТО

Прем’єр-міністр Латвії Криш’яніс Каріньш заявив, що війна Росії з НАТО практично немислима. Однак якщо вона й почнеться - то Альянс до цього готовий.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на його заяву в ефірі програми "900 секунд".

Оцінюючи американо-російські переговори, він зазначив, що першими позитивними результатами є те, що переговори відбулися.

Прем'єр пояснив, що в цих переговорах позиція США полягає в тому, що країни НАТО тримаються разом, але водночас чітко проглядається агресивна російська риторика.

"Гарна новина полягає в тому, що західний світ тримається разом, і це дуже хороша новина для нас", - сказав Каріньш

Він підкреслив, що Росія не може диктувати НАТО, які країни повинні або не повинні входити до її складу, а також, де Альянс може розміщувати війська.

На питання, яким може бути найгірший результат нинішньої геополітичної нестабільності, Каріньш наголосив що найгіршим сценарієм є війна.

"Якщо буде війна, то НАТО готовий", - сказав прем'єр, наголосивши, що війна Росії з Альянсом майже немислима, оскільки це буде дуже велика світова війна.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Практично немислима": у Латвії оцінили ймовірність війни між Росією та НАТО 5.00 5 1
Політика / Світ
13.01.2022 1653
Еще материалы раздела «Світ»