НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
12.01.2022 854

Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» розповів, чим найкраще збити температуру

Лікувальні свічки або сироп? Який засіб обрати, якщо у дитини піднялася температура? Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» пояснив, що варіанти лікування залежать від стану малюка, а також лікар-педіатр вищої категорії розповів, яку помилку найчастіше роблять батьки.

Якщо ви вирішили використати лікувальну свічку, тоді важливо знати, що всмоктування через пряму кишку, куди вона вставляється, відбувається набагато повільніше, ніж всмоктування зі шлунку. Тому ефект препарату розтягнеться на години.

«Коли в дитини помірна температура (наприклад, 38 градусів) і попереду ціла ніч, тоді можна ввести лікувальну свічку», – порекомендував лікар-педіатр вищої категорії в інтерв'ю для каналу «Україна».

Зовсім інша річ, якщо дитині дуже погано, і тому потрібно якнайшвидше їй допомогти. Зазвичай багато батьків роблять дуже поширену помилку, використовуючи лікувальну свічку. Але через високу температуру тіла (понад 39 градусів) відбувається централізація кровообігу: виникає спазм периферичних судин і слизових оболонок. Організм забезпечує кровопостачання життєво важливих органів (легені, серце, мозок). Але в такому стані відбувається ще й спазм прямої кишки, тому ефекту від введення свічки не буде.

«Коли дуже висока температура і дитина виглядає блідою, краще використовувати рідку лікарську форму, – сказав доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною». – Це можуть бути сироп, розчин або суспензія».

Тобто батьки мають два варіанти дій.

Перший: якщо помірна температура і попереду ціла ніч – використовуйте лікувальну свічку.

Другий: якщо дуже висока температура і потрібно негайно допомогти дитині – тоді рідкі лікарські форми.

Всі питання щодо здоров'я дітей та дорослих телеглядачі можуть поставити на сторінці програми «Ранок з Україною» @ranok_ua в Instagram.

Дивіться рубрику «Запитай у Комаровського» на каналі «Україна» у програмі «Ранок з Україною».

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» розповів, чим найкраще збити температуру 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
12.01.2022 854
Еще материалы раздела «Суспільство»