НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Україна
14.01.2022 3583

Оприлюднено список переданої Україні зброї у 2021 році

Союзники України продовжують підтримувати нашу державу і зберегли задовільний рівень постачання зброї та обладнання ЗСУ у 2021 році.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на АрміяInform.

Сполучені Штати Америки та інші міжнародні партнери України не лише декларують підтримку нашої держави, яка боронить свої кордони вже майже вісім років, а й підтверджують цю підтримку практичною військовою допомогою протягом усього цього часу.

Зокрема, протягом 2021 року Україна отримала безпекової допомоги (зброї та обладнання) на суму близько $450 мільйонів, а саме: зброю, бронеавтомобілі, техніку забезпечення, медичне обладнання та багато іншого.

vijskovadopomoga-scaled-1-787x1024_14.01.22_1

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що до кінця цього року США мають передати Україні перші три бойові патрульні катери Mark VI. Про це заявила посол України у США Оксана Маркарова.

Крім того, нещодавно Президент Естонії Алар Каріс підтвердив наміри поставити в Україну протитанкові ракети Javelin, які Естонія отримала від США.

Оценка материала:

5.00 / 7
Оприлюднено список переданої Україні зброї у 2021 році 5.00 5 7
Політика / Україна
14.01.2022 3583
Еще материалы раздела «Україна»