<
НОВИНИ ДНЯ: Трампу загрожує увʼязнення через розголошення інформації про суд  Лукашенко тікає до Януковича?: диктатор звів нову "хату" у РФ, яку видно навіть з космосу  Укргідрометцентр прогнозує зміну погоди в Україні: до чого готуватись  Сильні заморозки скують Україну: названо три області, де буде найхолодніше  8 травня Україну накриє антициклон: що буде з погодою  Синоптики попереджають про заморозки  "Безвідповідальна риторика". Пентагон відреагував на майбутні ядерні навчання РФвсі новини дня
Політика
Україна
14.01.2022 617

США прийняли бюджет з $300 мільйонами військової допомоги Україні

Президент США Джо Байден підписав ухвалений Конгресом США Закон “Про витрати на потреби національної оборони США у 2022 році”.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на Defense Express.

Як відзначається в повідомленні пресслужби Посольства України у США, у відповідному Законі передбачалися й витрати на військову допомогу Збройним силам України.

Так, документом передбачається виділення Україні безпекової допомоги у розмірі $300 мільйонів, що на $50 мільйонів більше первинних пропозицій на 2021 рік. При цьому $75 мільйонів з цієї суми передбачається на постачання летальної зброї.

Зазначається, що загалом США планують витратити на національну оборону у 2022 році $768,2 мільярда, із яких $740 мільярдів призначені для Міністерства оборони США, та ще $27,8 мільярда – на безпекові програми Міністерства енергетики США.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що до кінця цього року Україна має отримати три швидкісних бойових патрульних катерів Mark VI. Про це заявила посол України у США Оксана Маркарова.

Оценка материала:

5.00 / 1
США прийняли бюджет з $300 мільйонами військової допомоги Україні 5.00 5 1
Політика / Україна
14.01.2022 617
Еще материалы раздела «Україна»