<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  МВФ оцінив кількість населення України та дав прогноз на найближчі роки  Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалюта  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єр  ПАРЄ ухвалила сенсаційні рішення про Путіна, РПЦ та російські НПЗ  Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові термінивсі новини дня
Життя та Стиль
Особисті фінанси
13.01.2022 740

В Офісі президента обговорюють можливість запровадження продуктових карток

Харчі за талонами – на тлі подорожчання продуктів через дорогий газ в Офісі президента обговорюють можливість запровадити спеціальні картки або адресну допомогу малозабезпеченим. За приклад беруть світову практику, зокрема, американський досвід.

Та опитані в новинах «Сьогодні» на каналі «Україна» експерти вважають, що в бюджеті не вистачить грошей на харчові картки. Тож, доведеться урізати інші соціальні програми. До того ж, у Сполучених Штатах продуктові талони використовують не лише для того, щоб нагодувати незаможних.

«Це можуть бути і додаткові виплати для компенсації зростання цін і запровадження Food stemps у системі Дія – так званих продуктових чеків» – зазначив радник президента з економічних питань Олег Устенко.

«Людям в межах різниці між їхнім доходом і доходом середнім, який зафіксований по штату, видається певна кількість цих талонів. На ті талони можна отоварити продукцію, яка виробляється місцевими аграріями. Тобто, одночасно це є і підтримка місцевого виробника», – пояснив економіст Олег Пендзин.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Офісі президента обговорюють можливість запровадження продуктових карток 5.00 5 1
Життя та Стиль / Особисті фінанси
13.01.2022 740
Еще материалы раздела «Особисті фінанси»