<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії у війні, - WSJ  Кремль посилив атаки на Харків: аналітики назвали мету Росії  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  Виплати у Польщі: що треба знати про допомогу на дітей 2024 року  У Пентагоні заявили, що постійно контактують з Україною щодо потреб в озброєннівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
13.01.2022 435

Apple слід за Meta та Google підвищує ціни для українців

Техгігант Apple підвищує ціни на застосунки в App Store на 20% внаслідок набуття чинності закону про оподаткування електронних послуг нерезидентів.

Про це повідомляє AIN.UA.

Підвищення цін на платформі очікується протягом декількох наступних днів (13-14 січня). Таким чином компанія закладає обов’язкову сплату податку на додану вартість (20%) згідно оновленого податкового законодавства.

Водночас ціни не підвищать для підписок з автоматичним поновленням, наприклад – Apple Music.

Так званий закон про "податок на Google" зобов'язує інтернет-гігантів, які працюють в Україні, сплачувати 20% ПДВ до українського держбюджету. Водночас він прибрав з законодавства норму про сплату українцями 20% ПДВ за купівлю реклами у нерезидентів.

Нові норми набули чинності 1 січня 2022 року.

Закон почав діяти 1 січня 2022 року, проте eBay, Amazon, Meta, Google та інші технологічні компанії повідомили про збільшення вартості послуг ще в грудні 2021 року.

Оценка материала:

5.00 / 1
Apple слід за Meta та Google підвищує ціни для українців 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
13.01.2022 435
Еще материалы раздела «Суспільство»