НОВИНИ ДНЯ: Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяцівсі новини дня
Політика
Україна
13.01.2022 474

Олігархів набагато більше, ніж 13 – Данілов

Майданчиком для Реєстру олігархів стане Державна інформаційно-аналітична система СОТА.

На цьому наголосив Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов в інтерв'ю УП.

"Ми сьогодні маємо одну із ключових речей, на яку мало хто звернув увагу, у нас існує інформаційно-аналітична система СОТА, яку ми дуже потужно на сьогоднішній день розгортаємо, яка дозволить відстежувати майже всі процеси, які є в нашій державі. Ми вже почали працювати у цьому напрямі", – сказав він.

З слів Данілова, перших олігархів у відповідний Реєстр почнуть вносити навесні 2022 року. Втім, в РНБО "вже на виході положення про Реєстр" і "технологічний майданчик зроблено".

"Це буде створення Реєстру на технологічному майданчику системи СОТА у вигляді окремого сервісу. СОТА має три частини: є частина публічна, яка доступна всьому суспільству, там, де відкрита інформація. Є частина СОТА, де документи для службового використання, і є СОТА із грифом Таємно", – зазначив Данілов.

На зауваження журналіста, що для 13 прізвищ олігархів такі потужності не потрібні, Секретар РНБО відповів, що олігархів "набагато більше". Хоча не назвав ні їхню точну кількість, ні їхні прізвища.

"Олігархи будуть після того, як буде затверджено рішення РНБО", – сказав він і додав, що не буде жодної вибірковості.

Оценка материала:

5.00 / 1
Олігархів набагато більше, ніж 13 – Данілов 5.00 5 1
Політика / Україна
13.01.2022 474
Еще материалы раздела «Україна»