НОВИНИ ДНЯ: Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березнявсі новини дня
14.01.2022 620

Роботодавців штрафуватимуть за вказання статі у вакансії: названі суми

В Україні з 8 січня набули чинності правки до закону про рекламу. Тепер роботодавцям погрожує штраф у випадку пропонування роботи лише жінкам, або лише чоловікам, чи висуванні вимог до тої чи іншої статі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на урядовий портал.

Що забороняється

Так, згідно з документом, роботодавцям заборонено в описі вакансії вказувати дані кандидата, що стосуються:

  • віку,
  • статі,
  • національності,
  • місця проживання.

Однак є виключення. Це не стосується випадків, визначених законодавством, зокрема мова йде специфічної роботи, тобто такої, яка може виконуватися виключно особами певної статі.

Сума штрафу

У разі порушення вимог цієї статті роботодавець сплачує до державного бюджету штраф у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент вчинення порушення, у встановленому Кабінетом міністрів порядку.

Зазначимо, що з 1 січня 2022 року мінімальна зарплата становить 6500 гривень. Тобто сума штрафу складатиме - 65 тисяч гривень.

Хто здійснюватиме контроль

Контролювати цю норму безпосередньо можуть самі здобувачі роботи. У випадку виявлення порушення - скаргу можна подати до Державної служби праці України.

Оценка материала:

5.00 / 1
Роботодавців штрафуватимуть за вказання статі у вакансії: названі суми 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
14.01.2022 620
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»