<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
15.01.2022 1415

«Артем» виготовить партію авіаційних ракет для ЗСУ

ДАХК «Артем» та Міністерство оборони України у межах виконання державного оборонного замовлення уклали новий контракт на виробництво партії некерованих авіаційних ракет типу РС-80.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі концерну.

Зазначається, що контракт передбачає виробництво у п’ять разів більше некерованих авіаційних ракет типу РС-80, ніж «Артем» в межах замовлення виконав торік. Цей обсяг дасть змогу завантажити власні потужності підприємства та його співвиконавців.

Варто зауважити, що РС-80 з кумулятивно-осколковою бойовою частиною є власною розробкою конструкторського бюро ДАХК «Артем» під науково-технічним супроводом наукової установи Міноборони.

Ракета призначена для ураження броньованої, легкоброньованої та неброньованої бойової техніки, а також живої сили противника.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді 2021 року фахівці ДАХК «Артем» спільно з партнерами успішно випробували новітні розробки бойових частин для цього типу ракет: осколково-фугасну та об’ємно-детонувальну з ударним ядром.

Отримані результати сприяють більш ефективному застосуванню виробів РС-80 у системі вогневого ураження для надання адекватної відсічі агресору та збільшують вогневі можливості наших військ.

Оценка материала:

5.00 / 2
«Артем» виготовить партію авіаційних ракет для ЗСУ 5.00 5 2
Політика / Україна
15.01.2022 1415
Еще материалы раздела «Україна»