<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.01.2022 1203

Карантин в Україні: дві області залишаються в "помаранчевій зоні"

Станом на 15 січня 2022 року дві області залишаються в "помаранчевій зоні" карантину в Україні. Ситуація з коронавірусом в інших регіонах відповідає "зеленому рівню".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство охорони здоров'я.

Згідно з даними МОЗ, в "помаранчевій зоні" залишаються Івано-Франківська та Сумська область. Причому на Прикарпатті зріс коефіцієнт виявлення випадків інфікування майже до 26%. Цільовий показник максимум в 20% перевищується вже третій день поспіль.

Крім того, трохи покращилася ситуація з госпіталізаціями в Сумській області, в якій за минулу добу більше пацієнтів виписалися, ніж потрапили в лікарні.

Відзначимо, "помаранчевий" рівень епідемічної небезпеки не містить додаткових обмежень, він є сигналом того, що регіон наближається до "червоної зони". Але в "помаранчевій зоні" місцеві органи влади можуть самостійно вводити додаткові обмеження.

Нагадаємо, головний санлікар Ігор Кузін у коментарі РБК-Україна заявив, що поки у влади немає планів щодо посилення карантину через загрозу поширення штаму "Омікрон".

Оценка материала:

5.00 / 1
Карантин в Україні: дві області залишаються в "помаранчевій зоні" 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
16.01.2022 1203
Еще материалы раздела «Суспільство»